Zwangerschapsvoetreflex

Voetreflex tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is een bijzonder periode in je leven.  Een voetreflexzonebehandeling kan je helpen de ongemakken, die een zwangerschap met zich mee brengt, te verlichten. Tevens zorgt het voor heerlijke ontspanning  voor jou en het kindje in jouw buik. Bij de vrouw vinden er allerlei veranderingen plaats in het lichaam. Een voetreflexbehandeling geeft ondersteuning tijdens de zwangerschap en zorgt voor verlichting van zwangerschapsongemakken zoals: Misselijkheid, brandend maagzuur, bekkenpijn, obstipatie, vermoeidheid,  slapeloosheid, onrustig slapen, stemmingswisselingen, vasthouden van vocht, etc. Aan het eind van de zwangerschap hebben veel vrouwen het zwaar, de zogenaamde “laatste lootjes”. Het is fijn om dan “gewoon” te genieten van een ontspannende behandeling.

Bevalling opwekken

Zwangerschapsvoetreflex kan ook ingezet worden om de bevalling op te wekken rond de uitgerekende datum. Wanneer jouw lichaam en het kindje in je buik er klaar voor zijn kan een voetreflexzone behandeling net dat laatste zetje zijn om de bevalling in gang te zetten. Tijdens deze behandeling worden o.a. de hormonen extra gestimuleerd.  De hormonen prostaglandine en oxytocine zijn nodig voor de ontsluiting. Prostaglandine zorgt voor het weker worden van de baarmoedermond en oxytocine zorgt ervoor dat je weeën krijgt.  Angst en stress voor de bevalling zorgt ervoor dat het hormoon adrenaline afgescheiden wordt. Dit heeft een ongunstige invloed op de aanmaak van oxytocine waardoor de weeën afnemen. Voetreflex zorgt voor ontspanning  en daardoor verlaagd de adrenaline. Dit  heeft een gunstige invloed op de weeën.

Na de bevalling

Wanneer de baby geboren is kan het lichaam uit balans zijn, o.a. door de hormonen die ineens sterk veranderen en de daarbij emotionele veranderingen en vermoeidheid.  Voetreflex zorgt ervoor dat het lichaam sneller zal herstellen en je lichaam weer in balans komt. Voetreflex helpt ook bij het op gang brengen van de borstvoeding.