Cursus Babymassage

De Shantala massage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor baby’s en kinderen, die onderdeel is van de dagelijkse verzorging. Het is daar een goed bewaarde gewoonte die wordt overgedragen van moeder op dochter. Liefdevol en aandachtig aanraken is rustgevend en prikkelend tegelijk en daardoor van onschatbare waarde voor de lichamelijke en psychische ontwikkeling van je kind. Liefdevol aangeraakt worden geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit zorgt voor een veilige hechting tussen ouder en kind. Door regelmatig de baby te masseren leer je je kind beter kennen, waardoor je beter kan inspelen op de behoeftes van je baby. Als je leert dat je als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan geven, zal je je minder machteloos voelen op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt.  Het draagt bij aan een regelmatig slaapritme, een goede spijsvertering, het immuunsysteem wordt versterkt en het heeft een gunstig effect op darmkrampjes. Het bevordert de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen.

Inhoud cursus
Tijdens de cursus wordt er naast het aanleren van de massage ook aandacht besteed aan onderwerpen zoals: darmkrampjes, het dragen op haptonomische wijze, de draagdoek, huilen en lichaamstaal.

Voor wie
Deze massagevorm is geschikt voor alle moeders/vaders met baby’s. Daarnaast is deze cursus aan te raden bij baby’s die veel huilen, buikkrampjes hebben, onrustig zijn, zich overstrekken en couveusebaby’s.

Vanaf en tot welke leeftijd?
Babymassage is geschikt voor baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 8 maanden. Daarna is de baby te beweeglijk, omdat je baby wil gaan kruipen en de wereld wil ontdekken.

Cursus
Privécursus
De cursus bestaat uit 3 lessen van 1 uur. De massage wordt aangepast aan jouw behoeftes en die van je kindje.
Kosten: € 135 (een losse les kost € 45)
*Wanneer je voor een zwangerschapsmassage bent geweest, krijg je € 15 korting op de cursus babymassage.

Bij de cursus inbegrepen
* Reader met de massagetechnieken en informatie
* Gebruik van massage olie
* Koffie en Thee

Groepscursus babymassage (minimaal 2- maximaal 4)
Samen met vriendinnen of moeders van de zwangerschapsgym een cursus babymassage volgen. De cursus bestaat uit 4 lessen van 75 minuten en vindt plaats bij een van jullie thuis.
Kosten: € 135 p.p.
*Wanneer je voor een zwangerschapsmassage bent geweest, krijg je € 15 korting op de cursus babymassage.

Bij de cursus inbegrepen
* Reader met de massagetechnieken en informatie
* Gebruik van massage olie

Wanneer je baby tijdens het masseren honger krijgt of verdrietig is, is er zowel bij de privé als de groepscursus natuurlijk altijd de mogelijkheid om even te (borst)voeden of te troosten.