TouchPro® Stoelmassage

Stoelmassage is een verkwikkende drukpuntmassage, afgeleid van de traditionele Japanse acupressuur technieken. Op een ergonomisch ontwikkelde stoel masseer ik uw hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen door de kleding heen.

Bij een standaard massage worden 60 acupressuurpunten en 23 Japanse massagetechnieken gebruikt. Elk drukpunt geeft een impuls naar een orgaan of weefsel in het lichaam om beter te functioneren.

Stoelmassage zorgt voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. De lichaamsfuncties worden gestimuleerd. Aanwezige blokkades in de weefsels en energiebanen worden opgeheven, waardoor energie en bloed weer goed door het lichaam kan stromen. Voedingsstoffen en zuurstof kunnen zo makkelijker bij de spieren en organen komen en afvalstoffen (o.a. ontstaan door stress) worden afgevoerd. Je weerstand en het immuunsysteem wordt versterkt. Massage heeft ook een effect op hormonen. Er is een daling van de stress hormonen zoals adrenaline en cortisol en een stijging van de hormonen endorfine en oxytocine. Oxytocine zorgt voor rust, herstel en balans en stimuleren het geluksgevoel.

Stoelmassage heeft een preventieve werking op werkgerelateerde klachten (oa. stress, rugklachten, RSI/CANS en burn-out). Door stoelmassage wordt de bewustwording vergroot van overbelasting van lichaam en geest waardoor beginnende klachten eerder kunnen worden gesignaleerd en aangepakt. Het resultaat van de massage is direct voelbaar. Je voelt zich weer ontspannen en energiek. De spieren zijn weer soepel en vitaliteit keert terug.