Dry Needling

Dry needling is een zeer snelle, effectieve behandeltechniek. De behandeling is gericht op het uitschakelen van triggerpoints.

Door het gericht aanprikken van een triggerpoint ontspant de spier zich. Het inbrengen van het naaldje voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, ontstaat er een “Local Twitch Response”, de spier spant zich kort aan. Dit geeft een licht krampgevoel en kan als onprettig ervaren worden. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en de spierstofwisseling kan zich herstellen. Met als resultaat functieherstel van de spier en een snelle pijnafname.

Er wordt gebruikt gemaakt van een steriel, zeer dun naaldje. Een naaldje is niet veel dikker dan 2 tot 3 haren. Het zijn dezelfde naaldjes die ook bij een acupunctuurbehandeling gebruikt worden. ”Dry” duidt aan dat er een ‘droge’ naald gebruikt wordt, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling wordt gecombineerd met meerdere massagetechnieken waaronder triggerpointmassage en een sport- / ontspanningsmassage.