Cupping massage

cupping massagesurmerCupping massage is één van de meest effectieve manieren om pijn en spierspanning snel te verminderen.
Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’.

Cuppingmassage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup.
Het onderliggende gebied wordt hierdoor zeer goed doorbloed en komt tot ontspanning. Ook wordt er gemasseerd met de cup.

De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken waardoor het bindweefsel en de spieren diep in het lichaam worden los gemaakt. Dieper gelegen en hardnekkige ‘spierknopen’ kunnen behandeld worden door het toepassen van Cupping.
Met de cup kan de kracht goed gedoseerd worden. De eerste paar keren kan de behandeling gevoelig zijn door verklevingen van het bindweefsel. Na de behandeling kan je de eerste 3 a 4 dagen last hebben van napijn (soort spierpijn). De hersteltijd wordt elke week korter. Na de behandeling zijn rode of blauwe tot paarse plekken normaal. Daar waar de cup is geplaatst zal een verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.

Cupping mag niet toegepast worden bij hoge bloeddruk en tijdens de zwangerschap
Indicaties:

  • Hoofdpijn en migraine
  • Frozen shoulder
  • Rug-, nek- en schouderpijn
  • Spier- en gewrichtsklachten
  • RSI